Massage

Varför massage
och vad gör den för nytta

Varför lymfmassage
och vad gör den för nytta

Massagen släpper spänningar i kroppen och gör musklerna rörligare. Massagen har också en lugn- och rogivande effekt vilket påverkas vid olika stressituationer.

Blodcirkulationen ökar och kroppen återhämtar sig lättare efter ett hårt och kanske stressigt arbetspass i skolan, på arbetsplatsen eller i träningslokalen.

Vad gör massagen mer?
 • Sänker blodtrycket
 • Minskar halten av stresshormoner
 • Ökar toleransen för smärta
 • Underlättar läkande och återhämtning
 • Koncentration och inlärning förbättras

Massage kan utövas i många former och under delvis olika förhållande alltifrån enkel beröring till avancerad massageterapeutisk behandling där framförallt händerna är terapeutens arbetsredskap. Massage, muskeltöjningar, stretch och triggepunktsbehandlingar är vanliga behandlingsformer.

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulation. Det tillhör kroppens immunförsvar och fungerar som både reningsverk och avlopp. Det är ett eget system som går parallellt med venerna. Lymfsystemet har ingen egen pump utan det är andningen tillsammans med musklernas rörelse som kramar fram lymfvätskan.

Ett bra lymfflöde renar bindväven/fascian vilket ger starka, långa och smidiga muskler och en kropp som är frisk.

Tecken på trögt lymfsystem

Svullna ben, viktuppgång, celluliter, värk i kroppen, träningsvärk, långsam får inget gjort, känsla av att vara tjock, magproblem trög och snabb, bihåleproblem, förkyld, oro/stress/ångest

Lymfsystemets viktigaste uppgifter

 • Forsla bort skadade döda eller främmande celler, tumörceller, gamla röda blodkroppar, överbliven näring, fetter, proteiner, mjölksyra, bakterier eller andra slaggprodukter.
 • Bekämpa infektioner
 • Transportera lymfvätska från vävnadsvätskan till blodet
 • Transportera fett från tunntarmen till blodet

Lymfmassagens syfte är att lossa och lösgöra gammal ärrvävnad för att öka transporten av lymfvätska och slaggprodukter från vävnaden tillbaka till blodbanan för att slutligen transporteras ut via urinen.

Triggepunktsbehandling Muskeltöjning Stretching

Triggerpunktsbehandling används för att minska lokal smärta eller smärtutstrålning, De spända muskelsträngarna/knutorna behandlas genom ett lokalt tryck i den utsatta delen av muskeln.

Målet med muskeltöjning är att återfå normal funktion och spänningstillstånd i muskeln. På så vis kan rörlighet återfås och smärtan minskar. Muskeltöjning utförs av massören i samarbete med patienten. 

Stretching är en handling medvetet utförd i syfte att förlänga muskler, generellt öka välbehag och smidighet samt minska träningsvärk, där du med fördel kan stretcha själv hemma.

Klippkort Massage Lymfmassage

 • Presentkort

  Ge bort en massagebehandling i present. Kontakta mig på info@massagetorslanda.se

 • Friskvårdsbidrag

  Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss. Vi är kopplade till Epassi i dagsläget.

Klippkort Presentkort Friskvårdsbidrag

Kontakta oss för att köpa ditt klippkort, presentkort eller för att använda ditt friskvårdsbidrag.
Det går givetvis också bra att köpa i samband med din behandling hos oss.

Rulla till toppen